Stekpannebröd

image77
För ca 16 stycken

75 g smör eller margarin
5 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
2 msk sirap
1/2 tsk hjorthornssalt
ca 13 dl lantvetemjöl
(fast det går lika bra att ta det man har, jag brukar blanda vanligt vetemjöl med rågsikt,  kornmjöl eller grahams. Men hälften bör vara av vete)
(Det är också gott att smaksätta brödet med brödkryddor, finns färdigt på affären eller ta anis, kummin eller fänkål)

- Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i spadet.
- Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa 30 minuter
- Knåda degen på mjölat bakbord och dela i ca 16 bitar. Rulla till runda bollar.
- Kavla ut en boll i taget, nagga och grädda i en stekpanna, medelvärme ca 2 minuter på var sida.
- Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa.
Godast att äta varmt med myyycket smör. Mmm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0