Istallet for hamburgare?

Ja, kanske det vore nagot att testa. Jag brukar gora burgare med vetekross, de ar goda, fast detta verkar ju ocksa vara ett bra recept (nyttigare kanske med linser om man vill ha lite protein och jarn):

Fran recept.nu

LInsburgare

Antal portioner: 4

Förberedelsetid: 5 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 25 min


Ingredienser

3 dl kokta röda linser
3 dl kokt jasminris
10 cm purjolök
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk garam masala
2 knippen färsk koriander
0.5 tsk chilipulver
4 msk ströbröd
salt
peppar
4 dl smör eller margarin till stekning

Gör så här

1. Skala och hacka vitlöksklyftan. Hacka koriandern och riv ingefäran fint. Lägg allt i en bunke. Skölj och strimla purjolöken och stek den i smör eller margarin så att den svettas. Lägg sedan ner purjolöken i bunken.

2. Rör också ner linserna, det kokta riset, ägget och kryddorna och justera med lite ströbröd så att röran får en fast och bra konsistens. Salta och peppra och tillsätt chilipulver efter behag. Forma smeten till runda, lite tillplattade biffar och stek i margarin i en stekpanna, 4 minuter på varje sida.

Tips

Gör hellre biffarna lite lösa än att ösa på ströbröd. Det är bättre att ha sköra burgare än smuliga och smaklösa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0