Kikartsgryta

image32

Fran recept.nu

Ingredienser

1 st gul lök
2 st gula paprikor
1 st squash
400 g smör
1 burk kikärtor
1 burk hela tomater
1 krm svartpeppar
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk timjan
250 g keso naturell
1 st citron
1 st pressad vitlöksklyfta
 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1. Riv av skalet på halva citronen och lägg det i en skål. Lägg i keson, pressa vitlöken och tillsätt den och vänd ner den hackade persiljan. Låt stå i kylen ett tag.

2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar tillsammans med squashen. Fräs alla grönsaker i smör en gryta. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av.

3. Rör ner kikärtorna och tomaterna med sitt spad. Krydda med peppar, smula i buljongtärningen och tillsätt timjan. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter. Servera med en klick gremolataröra och kokt potatis.

Har inte smakat sjalv, men den verkar smarrig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0