Kikartsgryta
Fran recept.nu
Ingredienser
1 st gul lök
2 st gula paprikor
1 st squash
400 g smör
1 burk kikärtor
1 burk hela tomater
1 krm svartpeppar
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk timjan
250 g keso naturell
1 st citron
1 st pressad vitlöksklyfta
0.5 dl hackad persilja
Gör så här
1. Riv av skalet på halva citronen och lägg det i en skål. Lägg i keson, pressa vitlöken och tillsätt den och vänd ner den hackade persiljan. Låt stå i kylen ett tag.
2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar tillsammans med squashen. Fräs alla grönsaker i smör en gryta. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av.
3. Rör ner kikärtorna och tomaterna med sitt spad. Krydda med peppar, smula i buljongtärningen och tillsätt timjan. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter. Servera med en klick gremolataröra och kokt potatis.
Har inte smakat sjalv, men den verkar smarrig!