Bra receptsida!
Impad av HJ. Wow liksom.
Jag menar, Matmagasinet har ju inte ens en hemsida! Min favvomattidning. Och det är 2008! (Ungefär som att Kappahl inte har en webshop... och Åhlens... typ, iaf för barnkläderna!)
Jaja. såg ett recept jag skulle vilja pröva med björnbär. Det såg inte för krångligt ut och så tror jag att jag tycker om björnbär bara för att de ser så goda ut. Fast de kanske inte egentligen är det...
Värt att prova någon gång.
Spana in:
Det här behövs för 6-8 port:
100 g smör eller margarin
100 g mandelmassa
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Björnbärskräm:
4 äggulor
2 msk socker
2 dl vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker
1/2 liter björnbär
Garnering:
björnbär
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Finfördela matfett och mandelmassa till en grynig massa, i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 1 timme.
2. Tryck ut degen i en form gärna med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
3. Vispa samman äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna. Ställ gärna krämen i kylen.
4. Lägg björnbären i en mixer eller matberedare. Kör till puré. Passera purén i en trådsil.
5. Rör ner björnbärspuré och vaniljsocker i krämen. Smaka av. Ställ krämen en stund i kylen.
6. Ta det kalla pajskalet ur formen. Fyll det med krämen.
7. Fördela björnbären ovanpå.
Tips!
Både pajskalet och björnbärskrämen kan göras i god tid. Fyll sedan pajskalet strax innan desserten ska serveras.
HJs sida!! Kolla in.
Hej!
Jo, vi ska på Akkan...men först till BVC med Leia.. doktorn ska kolla in hennes ögon...ses!
Hej!
Nu säger Maria granberg att hon kan åka till Loppan med Anna...så du ryms i min bil om du vill! =)
nu ligger blingo kläderna ut reade på min blogg =) kommer nog hem snart!! puss