rubrik

Jag har just fixat telefon till lagenheten och pratat med nagra gamla goda vanner. Det har varit valdigt givande. Det ar sa konstigt att med vissa manniskor sa kanns allt sa naturligt. Vi har inte traffats pa flera ar och anda ar det samma sak nar man pratar, som om man aldrig varit borta fran varandra. Sedan finns det ju manniskor som man bara vaxt ifran, traffas man sa vet man inte riktigt vad man ska prata om. Fast det ar ju ganska naturligt.
Vi pratade en del om tro och doden och hur vissa manniskor hanterar sina sjukdomar positivt, de utnyttjar den tid som de har kvar pa jorden och uppskattar livet for vad det ar. De flesta ar ju faktiskt lite langsamma och ibland sa behover vi paminnas om att vi ar dodliga. Som jag skrev tidigare - Lat oss betanka huru fa vara dagar aro, sa vi ma undfa visa hjartan!

Idag ar en bra dag. Alhamdulillah.

Ikvall sa blir det pasta med linsrora, har ingen storre fantasi. Imorgon sa kommer mina kara foraldrar och ater middag med oss och da blir det bongryta - har ett valdigt bra recept fran Saras kok som jag tankte dela med mig av

Vegetarisk böngryta
Tillagningstid: ca 1 timme och 5 minuter
Beräknat för 4 portioner
Ingredienser

1 st gul lök
1 st stor röd paprika
3 klyfta(or) vitlök
3 dl blötlagda bönor av samma storlek, t ex black eye och svarta bönor kikärter och kidneybönor
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1 burk(ar) ekologiska tomater
1 burk(ar) (använd tomatburken) kallt vatten
3 st lagerblad
1 st tärning grönsaksbuljong
 salt & peppar
 
Gör så här:

1. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. Skiva vitlöken.

2. Lägg i en ugnsfast gryta tillsammans med bönorna, som legat i blöt över natten. Slå på tomater, olja, vinäger, vatten, buljongtärning och kryddor.

3. Ställ in i ugnen och sätt den på 175 grader. Låt stå i en timme.

4. Klart att servera med matlagningsyogurt och ett gott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0