Barfota är bäst

Idag blev det picknick. Skönt. Vindarna var varma och vi var utan jackor. Wow. Naima tyckte att det var skönt. Utan jacka. Jag menar, då är det ju nästan sommar. Fatta så enkelt är då. Inte tio kilo kläder som ska på och man svettas ihjäl innan man har kommit utanför dörren, nån som ska kissa just när man är färdig och av med allt igen och så går det runt. Skönt. Livet är enkelt på sommaren. Tofflor. Jag diggar tofflor. Mina fötter behöver frihet och de gillar inte sockar! Enkla sköna tofflor som man bara sticker in fötterna i. Mmm. Eller ännu bättre: alldeles barfota!

Ja, och så har vi varit o tittat på brasan som värmde som bara den. Det var trevligt. Käkade våfflor och drack festis. Naima fick en kompis och de åkte rutchkana i snön. Nu vaknade lillebror helt oväntat. Godnatt med er.


Bonsoir tout le monde!

Sitter här och äter brands skorpor, asså de är ju för goda. Fast jag undrar hur nyttiga de är egentligen?
Fast det var ju onödigt att tänka så... de är ju goda.

Jag har på tvn och sneglar lite på discoverys Fight quest. Vet inte om någon har sett det, men det är två amerikanska killar som åker till en massa länder och tränar olika kampsporter. Jag har alltid gillat kampsporter på nåt vis, inte för att jag har utövat någon men jag har alltid velat. Det är faktiskt rätt intressant. Ikväll så är de i Israel och tränar en helt sjuk kampsport som heter Krav maga (tror jag) som de utövar i armen. Jag kan ju inte direkt säga att jag är speciellt imponerad och jag tycker inte om de israeliska tränarnas attityder. Fast det kanske handlar mer om att jag tänker på hur soldaterna behandlar palestinierna, då kan man ju lätt bli illamående. Precis som den här äckliga gubben i Österrike som stängde in sin dotter. Alltså när jag hörde det så fick jag bara lust att spy, Hemska människa. Må han brinna i helvetet.

Jag måste ut med lite ilska.

Annat jag är sur över:
Människor som tror att muslimska kvinnor inte kan ta egna beslut. (Arrg) Bara för att min man är muslim betyder det inte att han styr mitt liv, att han tar beslut åt mig. Tror människor att jag inte har någon hjärna eller?

Nog.
Imorgon ska vi ha picknick och fiska heeela dagen. Inchallah. Och inchallah ska det vara soool.

Asalam aleikoum

Inspiration

Den här sidan gav mig lite inspiration på matfronten: Hemköp

Just nu så äter vi mycket fisk, någon som har bra tips på tillagning (lax)? Måste ju försöka att variera lite (idag har vi grillat och mamma har gravat).
image68

Åsså lite kläder (barn).
Naima skulle vara snygg i detta:
 

Lyssnar...

Lyssnar just nu på detta: Yusef Estes, Science Islam.

Gillar honom.

Dagens:

På jorden finns tecken [på Guds allmakt] för dem som har visshet, och likaså inom er själva. Vill ni då ej [öppna era ögon och] se?
(Koranen 51:20-21)


Uteliv

Har det varit idag. Ute i solen. Såå härligt.
Fast natten var inte såå härlig.
Yusef har haft nåt knas så han har skrikit typ hela natten.
Jag förstår varför brist på sömn kan vara en tortyrmetod.
Man blir lätt knäpp i skallen.

Jaja. Jag fick iaf sova ut en stund på dagen. Hamed och Naima hade kokat gröt till mig när jag vaknade. Hm. Jag vet inte riktigt vad jag ska ge för betyg. Men jag kan ju säga att gröt inte är något franskt recept. Hamed hade i olja och det förstår jag inte riktigt var ifrån han hade fått det. Men det var okej. Det gick iaf att äta.
Med mycket sylt.

Vi har picknickat i solen och det värmde så gott. Det var länge sedan jag känt att solen varit så varm. Fast vi har bråkat idag också. Alltid är det något som inte är bra. Snacka om att Naima är en tjurskalle. Fast jag kanske är värre. Hon har nog fått det ifrån mig, gissar jag. Eller det är väl en härlig blandning av två riktiga tjurskallar.
Än så länge så verkar Yusef som en ganska lugn kille, han likom tar dagen som den kommer, observerar, ja han är cool. Men jag antar att det kommer. Alla åldrar har ju sin charm OCH alla är vi ju olika, stora som små.

Sitter och surfar på nätet och för skojs skull så kollade jag på mitt namn. HIttade en gammal artikel från SvD. Tur att fotot är borttaget :). Tänker en del på den hemska händelsen med en ung svensk tjej som studerade i Paris och blev mördad för någon dag sedan, usch och fy. Så mycket hemskt. Det blir så nära en själv när man varit på samma plats.

Nej nu är det läggsdags.

Jag näe kan sova...

Hade tänkt att böla lite ikväll igen, till spårlöst. Det är som en sjukdom. Jag tror till och med jag blir besviken om jag inte får gråta. Igår fick jag det iaf till barnmorskorna, det var skönt, rensa ögonen lite :).

Annars så bråkar vi en del här hemma. Inget allvarligt, utan mer om tandborstningens vara eller inte vara, vilka kläder som "lilla presidenten" ska ha på sig, hur saker och ting ska vara (för det är oerhört viktigt att det blir som HON vill!) - ja, jisses. Tålamod. Och direkt när vi lägger oss i sängen så hoppar hela hennes kropp och hon pillar på allt och säger "Jag näe kan ova". Två minuter efteråt så är hon helt borta. De är för söta.

Nej nu måste jag koncentrera mig på programmet.
Vi ses


Kappahls barnkläder...

...kan göra dig sjuk och ge dig HA BEGÄR.
Varning!

Ibland...

Så kan man ju bli ganska seriös. Jag repeterar något som jag läste på min mormor och morfars kyrkogård:
Låtom oss betänka huru få våra dagar äro så vi må undfå visa hjärtan.
(Jag har redan skrivit om det två gånger här i bloggen, men det är så fint...)

Jag tycker inte att man ska gräva ner sig i det och sitta inne och deppa, nej tvärtom, man måste ju verkligen ta vara på det vackra som detta livet ger oss. Men sedan så kan man ju ha olika åsikter om hur man bäst "tar vara" på livet, och det måste man ju få ha.
Just nu så är jag inne i en period där jag känner mig ganska seriös. Jag går och tänker på vad som skulle hända om jag dog och sådana grejer. Jag går liksom och frågar Hamed hur han ska fixa upp allt med barnen och vad han har tänkt för deras framtid och sånt :). Han blir nog lite orolig och tycker att jag ska sluta, men det har nog blivit som en fix idé. Det är ju ändå så att man ju inte kan veta något om framtiden och allt vad som ska hända, så det är ju lika bra att inte tänka på det. Men det finns ju ingen knapp att trycka på direkt.

Fast jag försöker. Jag lägger mitt öde i Guds händer. Det han har bestämt, så blir det, och det går inte att ändra på. Han är den som bestämmer allt, den som vet bäst, den mest barmhärtige och rättvisaste av alla.
Jag ber till Honom att jag får dö som troende och det är endast honom jag behöver. La ilaha ilallah, muhammandan rasullullah.

Solen lyser, jag har smygätit lite glass, Yusef och Naima sover, mina familj är frisk och jag känner sådan kärlek till mina medmänniskor - Jag älskar mina härliga barn, min underbara livskamrat, mina fantastiska föräldrar, härliga vänner och alla systrar och bröder i islam. Fast först och främst så älskar jag Allah - som är grunden till all kärlek och fred, alhamdulillah.

Dagens vers.
De som ger åt andra såväl i välfärdens dagar som i tider av brist och som lägger band på sin vrede och förlåter sina medmänniskor - Gud älskar dem som gör de goda och det rätta.
(Koranen 3:3-134 )

Idag har solen lyst...

image67

Sommaren kommer närmare för varje stråle som rör vid marken.
Det lät nästan lite poetiskt :)

Men man kan lätt säga att vädret påverkar humöret. Vi har legat i ide och nu kan vi äntligen hoppa ut i ljuset efter en låång vinter. Tjoho.

Har suttit och gråtit en skvätt framför tvn, som vanligt kanske, fast idag var det klass 9A. Det var så fint. Lärarna verkade så oerhört engagerade och var verkligen duktiga pedagoger. Tänk om alla elever fick chansen att ha lärare som brydde sig och gjorde sitt yttersta för att de skulle klara sig, ge dem utmaningar anpassade till deras personer. Det är ju sådant man önskar för sina egna barn. Och ibland känns det som om att föräldrar borde gå kurser i pedagogik. Inklusive mig själv. Eller kanske vi försöker för mycket idag, jag vet inte, finns det något bra recept på att vara förälder? Finns det någon perfekt uppfostran? Vi blir ju ändå som vi blir... ja, jag vet inte. Alla försöker väl så gott det går. Det är ju inte lätt alla dagar. Fast ingen har väl någonsin sagt att allt ska vara lätt, eller? Ibland känns det så... jag kan känna mig lurad ibland :)

Yusef blev fyra månader igår. Stora killen. Naima blir tre år om ungefär två veckor. Snart blir de myndiga och flyttar hemifrån. Poff kommer det bara att säga.

Någon som har bra tips på hur man rengör ett tangentbord? Naima spillde en smoothie över det imorse och det går lite segt att skriva.

Annars så - hejar jag på Obama. - kollar vårskor till Naima. - kollar måndagsreklamen. - hejar på Malmö som betalar vård för gömda. - längtar efter Hamed som är på basketträning. - tänker på dagis för och nackdelar. - längtar lite efter mina gamla elever.
- och så ska jag ta och göra te, sista bönen innan sängdags och  kojsa.

 

Mamma

Alltså Mamma.
Denna underbara person som har burit dig i 9 långa månader (fast med mig var det bara åtta :),
burit dig i alla dagar, lätta som tunga.
Gett dig mat, fått dig att sova, gett dig trygghet,
arbetat för att du ska få mat,
gett dig kramar och kärlek.
Oroat sig för dig, legat vaken om nätterna, bett till Gud för att hon skall få se dig växa upp.
Gjort allt för att du ska må bra.

En person som är outbytbar.

Fylld av kärlek.

Jag älskar dig så.

Oj

Känner inte riktigt för att sitta inne framför datorn när det är soooool ute! Därför har det inte blivit så att jag skrivit på några dagar.

Under de här dagarna har jag:
- njutit av solljuset
- ätit supergoda citronkakor i massor (recept här!). Jag är fast.

- varit med min bästis :) (grillat, promenerat, svammlat, picknickat)
- hoppat i vattenpölar
- ammat i många timmar
- paketerat fisk som Hamed fiskat, nu är det fullt i frysen!
- gjort ännu en sats Lemon curd
- ätit många omgångar av frusen banan (försöker att stilla mitt behov av glass. Ett bra tips om man vill vara lite nyttigare - skiva bananer, strö på lite oboy eller kokos och in i frysen. Faktiskt ganska gott.)

...och så kan jag inte komma på något mer speciellt. Ja, då vet ni.


Klockan är tolv och jag kollar det här...

     

Mysbebis.

Till Frida

Här är sidan jag pratade om!

Ett jordsnurr

Ännu en dag som gått av mitt och våra liv, ett jordsnurr. 
Vissa dagar vaknar man och känner bara att allt känns tungt, andra inte... idag var det en sådan dag. Den kändes lätt... det liksom svävade fram, allt. Det funkade bättre än vanligt på något märkligt sätt. Allt tjat bara rann igenom mig och ut kom det bara honung. Typ :)
Men det finns märkliga dagar.
Vi har hoppat i vattenpölar, gjort saker som jag länge skulle gjort men sparat fast de egentligen går snabbt att göra, sprungit på lite asfalt, ätit GODIS som vi fått av vår kära granne, hoppat en massa i sängen, hälsat på mormor och lämnat in önskemål på några klädesplagg (hon är vår privata skräddare, den bästa! Om jag hade haft kameran skulle jag tagit kort på allt fint hon gjort både till mig och barnen. Supermamma!), njutit av solen strålar i ungefär 2 minuter (härliga 2 minuter) och gjort god fisk i ugnen med pumpakärnor och stekt ris.

Igår kväll seeeent så började jag och Hamed att drömma om att åka till Mekka. Vi kollade en massa priser och det verkade inte som att det var sååå dyrt som vi hade trott. *drömma drömma*
Inchallah och om allt går som vi vill så kanske drömmen kan bli sann, binillah!

Nu ska jag kolla i min nya Buffe!
Ha det gott

Borde sova, men såg det här...


Vad är det för skillnad?

Nu hittade jag inga superbilder... men ni fattar.
Muslimska kvinnor klär sig som kristna nunnor och tvärtom (fast det finns kanske lite mer variationer på den muslimska sidan, alla har sin stil. Fast det kanske var att dra alla över en kam, jag bara antar det, känner inte så många nunnor... än :).
Har någon någonsin ansett en nunna vara stötande eller förtryckt eller något annat kränkande?
Jag vet inte, men det känns som att det görs en otroligt stor skillnad.
För ett litet tygstycke.

         
(Jag gillar klänningen i mitten, den ser så väldans skön ut.)

Kvällsfundering

- Kommer det någonsin att bli inne igen med pufflugg? (Jag kan ju bara säga att efter en hel dag med slöja så är inte alltid håret det snyggaste, fast det är ju dubbelt - har man inget snyggt hår så är det ju bra att ha den!)

En till:
- Finns det någon de senast 20 åren som döpt sina barn till Kurt eller Adolf? Kommer det någonsin att bli poppis igen?

Ja, många frågor blir det.
Det var lite oseriöst, fast jag tänker en del på seriösa grejer också (ja faktiskt!).
Jag tänkte skriva en del om döden, fast samtidigt så känns det så svårt. För mig så har döden alltid varit så långt borta. Jag har nog lite förnekat den (innan jag blev muslim) och jag har inte ännu haft några nära som har gått bort, så man kan nästan säga att jag har varit skyddad från den. Jag försöker liksom att vänja mig vid tanken om att den finns och jag försöker att påminna mig varje dag om att ta vara på livet just NU. Vi kan aldrig vara nog förberedda på att det kommer att hända.
Ja, det blev väldigt seriöst. Jag kan inte riktigt fånga mina tankar kring det här när lilla bäbisen sitter här bredvid och vill kramas. Det får bli någon annan gång.
Ha en trevlig dag eller kväll eller vad det nu är.

Dagens vers

"Den goda handlingen och den dåliga handlingen kan inte ställas sida vid sida. Jaga bort [den dåliga handlingen] med en bättre - den som var din fiende kan bli din nära vän!"

(Koranen, XLI : 34)


Naima

image74
Här är lilla tjejen nästan ett år... om några veckor fyller hon tre... tiden bara rinner iväg.
Fotot är taget i paris stora moske.

Hej hallå

Vad häftigt. Det verkar som att det blir fler och fler som läser min blogg (just nu iaf). Såklart så är det ju intressant att veta var alla kommer ifrån, eller jag menar nog mer vilka alla är. Några kan jag ju gissa såklart. Så vill ni dela med er så varsågoda!

Idag har vi varit på loppisen som ligger ungefär 100 meter från lägenheten (vi köpte grejer för att göra isbitar, vet inte vad man kallar det?), hälsat på mormors jobb, promenerat, badat, spelat lite tennis (har bestämt mig att Hamed ska få lära mig i sommar, vid mina föräldrars hus ligger det en bana så det är perfekt för sena varma sommarkvällar... snacka om att längta), kollat på lite fiskegrejer, tvättat kläder, längtat lite efter Frida, käkat isbitar (en massa), sovit siesta, ätit potatisbiffar, och en massa andra vanliga grejer som vi göra alla andra dagar.

Hade tänkt att hämta ett schackspel hos mina föräldrar, kan vara en bra hjärnträning ibland. Fast jag blev väldigt lat. Jag tror att vi ska bara en blåbärspaj istället. Fast jag känner mig för onyttig, såg just om att mödrarnas matvanor påverkar barnens... fast jag måste försöka hitta på en massa bra ursäkter... blåbär är ju nyttigt

                                                                

Idag:

- Fredagsbön och lite koranenläsning

- Hängde på biblioteket, låg och myste på barnavdelningen och läste en massa böcker
- Glass

- Hälsade på hos morfar

- Sallad med getost till middag

- Snabbstäd i lägenheten

- bus och pusskalas som alla andra dagar.

Nu blir det amning, blöjbyte och sedan eventuellt lite lyxtid för mig.


Det var skönt och höra att det var fler lipsillar med mig  :), häftigt att det finns de som är stencoola också såklart. Jag är 0% cool... när det gäller böl. Annars så är jag ju väääldigt cool :).
Och jag tror förstås att mina barn också kommer att tycka det.
Föralltid.
Såklart.

Och om ni vill veta så är min favvobody förstörd av klorin. De fina ekogrodorna som säger BE GREEN gråter.


Supersallad

...Verkar väldans god. Kanske nästan lika god som Annas sallad, men bara nästan :)

image70
recept här

Böl

Alltså snacka om bölprogram, och inte kan jag hålla mig undan det - tv4s Spårlöst, suck. Mina kinder är alldeles blöta av gråt.
Min morfar var känd för att vara en känslig man som ofta grät, jag och mina mostrar brukar nästan jämt gråta när vi träffas och vi skämtar om det, fast jag har verkligen den här lipgenen.
Igår så fick jag lipa också en massa till Barnmorskorna.
Ja, det är inte lätt.
Men spårlöst slår nog alla lipprogram, föräldrar som får återse sina förlorade barn... och tvärtom såklart,
Böl.
Alltså det finns ju en massa skitfilmer som man bara skrattar åt för att de är så löjliga, men kommer det något känsligt så går det bara inte att hålla tillbaka.
Ja, så nu vet ni. Är ni böliga eller stencoola?


blandat

Ännu mera snö.
Ännu mera snor.
Samma fråga som igår, när tar det slut?

image69

Ingen som svarar. Men de är vackra.
SubhanAllah!

Vad det är tråkigt utan smak, jag skulle lika gärna kunn äta knäckebröd eller nåt annat tråkigt hela dagen, det spelar ju ändå ingen roll. Fast vad enkelt det skulle vara - knäckebröd till frukost, lunch och middag. Inga besvär med att komma på middag, hurra.
Fast...
Jag tycker ju om det...
suck...
där sprack det.

Vårt trädgårdsland känns väldigt långt borta just nu.

Idag har vi lekt med ballong, gömma nyckel, bråkat om tandborstningen, besökt växthuset, snorat, hostat, åkt spark, ätit gräddtårta, hämtat ved med mormor, sett på tellitubbies (jag tycker att de är otäcka), bakat muffins med hallon, läst tidningen, slängt sopor, ja, typ.

Tappat smaken

Väder väder väder. Nu skulle jag kunna prata om vädret hela tiden. Som muslim så ska man inte klaga på vädret, eftersom det är Allah som har bestämt det, så jag tycker att det är bäst att hålla tyst. Jag försöker.

Men jag bara undrar helt stilla, skall det aldrig sluta snöa?

Idag har vi varit på mammafika. Trevligt. Naima gör framsteg, hon vågade prata med de andra barnen idag, wow! De lekte och hon var helt överlycklig. Det var härligt att se. Annars så är hon väldigt blyg mot människor hon inte känner så det var kul. Jag har ju funderat en del på det här med dagis och sånt, nu går ju inget att ändra på, men ibland så skulle det nog ha varit skönt om hon hade varit några timmar på dagis. Fast nu är det ju som det är. Jag och Hamed får ju arbeta vår fantasi lite grann :)

Annars så har jag tappat smaken helt och hållet. Tänk ändå så tråkigt att vara utan smak. Jag hade gjort hummus igår, den smakade noll, min smarriga (gissar jag) lemon curd smakar inget... ville köpa en glass på fiket men vad är det för roligt när man inte får njuta av smakerna. Alhamdulillah att vi får njuta av alla smaker som finns, tänkt bara så gott, något riktigt salt, chips eller nåt,,, söta saker,,, Mmm, Sånt är livet.

Naima höll just på att somna sittande framför bollibompa, Hehe, det är nog dags för sängen.
Jag har gjort iste, fast om det blev gott eller inte vet jag ju inte.  

Den här mannen förklarar det bättre...


Questions courantes des athés Islam
envoyé par Apprendre-Islam

Sitter här och surfar...

På kvällen så blir man alltid lite extra filosofisk, kanske :). Men visst är det lite så?
Jag sitter och tittar på YouTube (vilken fälla, det går ju att titta på klipp hela natten lång, man hittar alltid något nytt att kolla på). Jag kollar på filmer som rör islam och människor som har konverterat och blivit muslimer (det finns hur många som helst!) och blir lika rörd för varje person som har hittat till denna vackra religion.
När jag tittar så märker jag att många för samma resonemang, något som en ateist (som jag tidigare var) kanske tycker är så långt ifrån religion som det bara går: att det handlar om logik.
Jag ska försöka att förklara lite, nu är jag ingen lärd person eller någon vetenskapsman, men ni får ha överseende.
Koranen blev nedskriven för ungefär 1400 år sedan. Om man tänker efter så visste man ju inte så mycket under den tiden. Jag menar att vetenskapen avancerar hela tiden, vi tror ju inte längre att jorden är platt.

I Koranen så står det om att månen reflekterar solen ljus,
att jorden har 7 himlar (de sju sfärerna),
att salt och sött vatten inte beblandar sig,
att barnet i moders mage går igenom tre stadier i sin utveckling,
att solen och planeterna har sina egna banor,
att blommorna har olika kön,
att människan består av vatten
och en massa andra saker.
Jag tycker att alla borde ta och läsa Koranen och reflektera lite, ta det som en utmaning - försök att hitta ett "fel". Jag har försökt - sedan insåg jag att det fanns ingen annan väg än att tro på den.

Jag är ledsen att jag inte kan uttrycka mig så bra och jag kör inga referenser. De som är intresserade borde ta och begrunda de vackra orden i denna vackra bok, den som inte är det får surfa vidare.
Vi människor måste vara som ett vattenglas, öppna så att vattnet kan komma i glaset - är vi upp och ned (stängda) så kan ju inget vatten nå oss (dålig liknelse men ni fattar).

Nu ska jag filosofera mig i säng, Godnatt! 

Just nu...

...Är jag sugen på:
Värme
sol
myntate med baklava
varma sommarkvällar
en personlig kock
godis
Marocko

(En mycket bra kokbok! Tack Frida :)
  image68

Spagetti med räkor och ruccola

Visst ser det gott ut?

mat
Recept på Tasteline

Jag vill också...

...sova så här gott och inbäddat!!

sova

Slem

Min hjärna är fylld av slem så jag kan inte tänka klart. Känns det som. Jag tror att jag använde en hel toarulle för snytning igår. Det börjar göra lite ont i näsan. Ja, nog med intressant fakta.

Annars så är jag förvånad över all ekomat som finns överallt. Det är ju bra på många sätt men det är något jag stör mig på. Det känns som att det blivit värsta grejen för Ica och Konsum och de tävlar om att vara superekologiska och miljömedvetna. Känns lite som bullshit, har de inte tänkt på miljön tidigare? Fast priserna går ju ned och fler tänker miljömedvetet, det är ju bra. Men det stör mig ändå.

Naima har somnat på soffan. Vi ska baka kaka till morfar för imorgon (han blir hela 73år! Hurra!). Hamed fiskar. Yusef äter på sina fingrar och jag är väldigt sugen på glass.


ur Biet, vers 90:127

" GUD anbefaller att rätt och rättvisa skall råda (människor emellan och befaller dem) att göra gott och vara givmilda mot de närmaste, och Han förbjuder alla skamlösa handlingar och allt som strider mot rimlighet och förnuft och allt som innebär en kränkning av andras rätt. Han förmanar och varnar er, för att ni skall lägga det på hjärtat."


Lägesrapport

Här i stugan är vi hostiga, snuviga och slemmiga. Allmänt sega alltså. Värst är det för lillebror... jobbigt jobbigt. Så jag tycker mest att vi bara går omkring och bär honom. Vädret är ju inte heller så värst uppiggande, Hamed trodde inte sina ögon när han vaknade och det snöade! VA? Det var ju så fint väder igår (för några dagar sedan alltså). Han känner inte till det som vi kallar för aprilväder. Fast iofs så snöade det ju när Naima föddes den 8;e maj.

C´est la vie.

Hade tänkt att försöka göra något vettigt fast det blir nog att bära lillebror, kanske det blir en promenad för att få frisk luft i lungorna.  Hamed och Naima har redan dragit ut en stund.
Hoppas ni är friska och krya!

God

Smaka på denna här om ni ínte gjort det.
Mmm. Mmm. Mmm.

image65

Om jag inte var en väldigt ansvarsfull och ordentlig mamma så skulle jag äta glass till frukost, lunch och middag. Heela tiden.

Host och ett till host

Jaha, nu har jag suttit framför skärmen ett långt tag och funderat på något trevligt att skriva. Jag menar, egentligen, varför har jag en blogg? Blogg. B. L. O. G. G. (Vadå torka?)
Ja, det är ju trevligt ibland att skriva lite, fast jag kan nog få lite ångest ibland också. Jag menar att det finns ju faktiskt folk som läser det här. Stackare. Eller kanske är det jag som är stackare? Ingen som vet.
Det är liksom alldeles för lätt att dela med sig av sitt privatliv, eller bara skriva saker som man kanske ångrar sedan. Fast jag vet inte.
Ibland känns det som slöseri med tid. Åsså måste jag ju kolla upp alla andra bloggar också, det tar en alldeles massa för mycket tid.
Fast det är ju lite kul också. Läsa om en massa andra människors liv och tankar. Fast det blir ju mycket envägskommunikation. Men det kanske är bra ibland.
Det blev mycket fast.

Drömde iaf att mamma läste min blogg i natt. Jag vet att hon skulle tycka att det var slöseri med tid. "Vad är det där för dumheter?"
Ja, tokiga drömmar man kan ha.

Annars i mitt fartfyllda och spännande och exotiska och häftiga liv så har det hänt det här:
- Varit hos doktorn med lillebror. Det verkade ok.
- Salladen i kylskåpet börjar vara brun, dags att slänga.
- Min fina murgröna har fått spinn. Attans.
- Har bestämt mig. Nu är det dags att lära sig arabiska på allvar. Har traglat med bokstäverna nu i tre år, nu får det vara nog. Jag ska ta mig i kragen. Med Guds hjälp.
- Jag har ätit en hel skål med jordnötter och druckit massor med vatten. Nu är det dags för kvällsbön och sedan blir det kojs.

Ja, då vet ni.
Hoppas att intresseklubben har antecknat :)


Islam


Host host...

Idag har det varit mycket host. Det är mest lilla bäbisen som hostar och jag lider verkligen med honom. Som förälder så hade man gärna tagit på sig alla sina barns sjukdomar så att de fick slippa dem, men så lätt är det ju inte riktigt. Det verkar som att den här hostan bara går runt och runt i familjen. Vi dricker honung och honung och äter apelsiner.
Jag läste lite om honung på internet:

Honung har använts för sina läkande egenskaper och som traditionell medicin under mer än 5000 år.

Näringsämnena i honung varierar men all honung innehåller vitaminer och mineraler. Honung är en god källa till C-vitamin och innehåller små mängder av järn, koppar, mangan, kalcium, kalium, natrium, fosfor och magnesium.
Ny forskning från USA pekar ut honung som bättre än läkemedel mot hosta för barn. Honung har använts mot en lång rad sjukdomar länge men det är först de senaste åren som man börjat få en förståelse för hur bakterier och andra sjukdomsalstrare motverkas.
Källa:
http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2130

Ja, vi människor upptäcker hela tiden nya saker som egentligen människor har förstått väldigt länge.

Ur Den heliga Koranen (Surat 16 Biet, vers 68):
Och din Herre har lärt biet att inrätta sig i bergen och i träd och i det som (människor) ställer i ordning (för dess behov); och att hämta sin näring från alla (växter som ger) frukt och att följa de vägar som din Herre (har utstakat för det). Och en saft av skiftande färg sipprar fram ur dess (inre) i vilken det finns läkande ämnen (till nytta) för människorna. I allt detta ligger helt visst ett budskap till människor som tänker.

RSS 2.0