Host host...

Idag har det varit mycket host. Det är mest lilla bäbisen som hostar och jag lider verkligen med honom. Som förälder så hade man gärna tagit på sig alla sina barns sjukdomar så att de fick slippa dem, men så lätt är det ju inte riktigt. Det verkar som att den här hostan bara går runt och runt i familjen. Vi dricker honung och honung och äter apelsiner.
Jag läste lite om honung på internet:

Honung har använts för sina läkande egenskaper och som traditionell medicin under mer än 5000 år.

Näringsämnena i honung varierar men all honung innehåller vitaminer och mineraler. Honung är en god källa till C-vitamin och innehåller små mängder av järn, koppar, mangan, kalcium, kalium, natrium, fosfor och magnesium.
Ny forskning från USA pekar ut honung som bättre än läkemedel mot hosta för barn. Honung har använts mot en lång rad sjukdomar länge men det är först de senaste åren som man börjat få en förståelse för hur bakterier och andra sjukdomsalstrare motverkas.
Källa:
http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2130

Ja, vi människor upptäcker hela tiden nya saker som egentligen människor har förstått väldigt länge.

Ur Den heliga Koranen (Surat 16 Biet, vers 68):
Och din Herre har lärt biet att inrätta sig i bergen och i träd och i det som (människor) ställer i ordning (för dess behov); och att hämta sin näring från alla (växter som ger) frukt och att följa de vägar som din Herre (har utstakat för det). Och en saft av skiftande färg sipprar fram ur dess (inre) i vilken det finns läkande ämnen (till nytta) för människorna. I allt detta ligger helt visst ett budskap till människor som tänker.

Kommentarer
Postat av: Hans

Vad snällt att du länkade till vår artikel om C-vitamin :-D

Det är alltid väldigt välkommet med möjlighet till lite extra trafik. Stort lycka till med din blogg också!

2008-04-04 @ 00:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0