Barndom

Nu nar jag har egna barn sa tanker jag ratt sa mycket pa min egen barndom och hur den var. Jag ska absolut inte klaga, mina foraldrar har alltid funnits for mig och stallt upp och gett mig otroligt mycket karlek, alhamdulillah.
 
Jag spenderade valdigt mycket tid i mina foraldrars tradgard och lekte under borden med sand och jord, gjorde geggamojja och hade kojor overallt och hemliga gomstallen. Mina foraldrar forsokte fa mig att vara hos en dagmamma men jag vagrade, jag skulle vara i vaxthuset! Jag ar faktiskt ratt sa glad idag att jag fick vara med dem dag ut och dag in. (Jag beundrar mina foraldrar att de jobbat med varandra under fyrtio ars tid, alltsa de har umgatts med varandra nastan varje minut under fyrtio ar!! Kan ni tanka er? Jobbat, atit och sovit sovit tillsammans, helt otroligt)

Jag kommer fortfarade ihag hur jag innan jul nar de hade mycket arbete fick sova i blomladorna med en massa tacken, riktigt mysigt. Ja, det var mycket som var mysigt nar man var liten.  Det jag tyckte om allra mest nar jag var liten var att leka ute (bygga kojor; aka bob, klattra i trad, ja allt mojligt, man hade ju en san fantasi!) och sedan ga in i varmen och ata nybakat brod med kall oboy till. Fast det var inte alltid det var nybakat brod, men det hande nog. Mamma har berattat hur jag alskade att baka, nagot som fortfarande haller i sig :).

Ja, jag blir lite nostalgisk. Jag tankte en del pa hur manga svenskar som inte blir nostalgisk nar de hor "limpmacka med mjolk", eller ar det bara jag? Jag forsokte forklara for Hamed hur mycket Sverige det fanns i detta brod, men jag vet inte om han forstod. Jag har kommit in i en limpperiod. Ni vet ju hur jag ar, jag gillar ju att kopa olika sorters mjol (som andra gillar att kopa skor, klader eller annat)... fast jag har upptackt att jag maste nog borja anvanda upp det som jag redan har.

Har kommir mitt favvorecept pa limpa just nu:
image44
Tyras raglimpa

1/2 l ljummet vatten
3 dl farinsocker (vill man ha mindre sa funkar det bra, testade med 2 dl och det kandes ingen skillnad)
2 agg
1 pkt jast
1 nypa salt
3 dl vetemjol
ca ett halvt paket ragsikt (man kan skippa vetemjolet om man koper "ragsikt med vetemjol" - da ar det redan blandat) 

Smula jasten, blanda med vattnet och sedan i med resten av ingredienserna. Lat jasa i 30 min under bakduk. Forma sedan till 4 limpor och lat jasa pa plat ca 30 min (det ar bra att smora mellan broden sa far man loss de lattare sedan). In i ugnen 200°-225° tills de far fin farg (kanske 20-30 min).
Aven gott att bland i russin.
Billigt och gott!

Bilden ar inte min limpa utan kommer fran en harlig blogg.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Maria åå det är ju så jag minns dej,när du var liten tös!
Lekte där under borden,riktigt spännande varje gång vi gick dit,vart e Maria i dag?!
Jag tror att det är bra för barnen att få vara hemma under småbarns tiden.
OK ! visst e det bra med stimulans,men vi lever i stress samhälle o jag tror barn ska få vara barn ett tag!O det är nog mer ovanligt i dag, att barnen får vara hemma ett längre tag...

Trevlig helg/kram

2008-03-08 @ 18:22:12
URL: http://evalottastenvall.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0